GARI – Danijel Apro

990,00 RSD

Nema na zalihama

Category Tag

London, druga polovina XVIII veka, godina je 1763.

Londonskim ulicama krstari na biciklu mali Stjui Pirs, dostavljač novina, koji živi u skladištu starih boja a ujedno je i štamparija. Skladište drži matori Bobi Robson. Tu je i Arsen Venger, ozbiljan igrač londonskog podzemlja.

Ser Džon Vilks je političar, stari engleski radikal, slobodoumni novinar i, kako se često komentariše, “pornografista i besramni samopromoter”, izdavač novina Nort Briton, i član Parlamenta, Helfajer kluba iliti Vitezova Fransisa od Vikomba. On živi u ulici Flit sa svojim batlerom po imenu Gari Spid, koji ponekad puši smešne cigarete.

Ser Džon Vilks započinje svoj dan sendvičem, koji ga podseća na Džona Montagua, erla od Sendviča Četvrtog i mali skandal u klubu, sa babunom.

Ser Džon Vilksu je na umu nešto vrlo radikalno. Čeka tog jutra izdanje svojih novina broj 45, koje će ući u istoriju. Pre incidenta sa babunom i pre tog čuvenog broja 45, u svom malom kupatilu priprema se za govor koji će održati na sednici Parlamenta. No, upravo saznaje od svog vernog batlera da je ista otkazana. Gari je to čuo na Ribljoj pijaci od Tonija Adamsa, čoveka kome se veruje. A Toni Adams je na dvoru kralja Džordža Trećeg dvorska luda, i na Ribljoj pijaci glavni izvor informacija običnog sveta.

Spletom okolnosti, ser Džon Vilks i dvorska luda Toni Adams, naći će se u zatvoru u istoj ćeliji…

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „GARI – Danijel Apro“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *