KONKURS – kratke priče

Završen je prijem rukopisa po konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu kratkih priča 2024. i nagradu ZLATNI HRAST. Kompletnu informaciju i imena učesnika ovogodišnjeg konkursa pogledajte OVDE.

Raspisan je konkurs za najbolju neobjavljenu knjigu kratkih priča 2024. i nagradu ZLATNI HRAST. Detalje konkursa pogledajte OVDE.

Proglašena nagrada ZLATNI HRAST 2 za najbolju knjigu kratkih priča 2023. Detalje pogledajte OVDE.

Završen je prijem rukopisa za konkurs za najbolju knjigu kratkih priča 2023. Detalje pogledajte OVDE.

Dragi Autori i prijatelji,

Nova POETIKA je uspešno privela kraju prvi nagradni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču 2022. i nagrađena ZLATNIM HRASTOM.

Pogledajte stranicu sa kompletnom informacijom – OVDE.

Dodeljena je nagrada za najbolju kratku priču. Kompletnu informaciju pročitajte OVDE.

Dragi Autori i prijatelji,

Nova POETIKA  raspisala je prvi, nagradni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču, za 2021. godinu, koja će biti objavljena 2022. i nagrađena ZLATNIM HRASTOM. Konkurs je otvoren do 31.12.2021. Pravo učešća imaju svi autori kratkih priča sa našeg govornog područja (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora), kao i autori iz drugih zemalja čiji je rukopis preveden na srpski jezik. Starosno ograničenje ne postoji.

Nagrada ZLATNI HRAST podrazumeva objavljivanje knjige nagrađenog Autora (bez finansijskog učešća Autora), dodelu plakete i organizovanje svečane promocije knjige. Nova POETIKA će se potruditi da ovu skromnu nagradu oplemeni još nekim vrednim i korisnim dodatkom, o čemu ćemo Vas obavestiti tokom 2022. godine.

Svesni činjenice da su knjige kratkih priča, u domaćem izdavaštvu, manje prisutne od drugih formi proznog izražavanja, redakcije Nove POETIKE je donela odluku da pokrene akciju PODRŠKA PISCIMA KRATKIH PRIČA, putem aktivnog učešća u realizaciji štampanih izdanja knjiga kratkih priča.

O nagrađenoj knjizi i odabiru rukopisa za objavljivanje odlučivaće tročlani žiri u sastavu: Dragana Bečejski Cvetković (direktorka naše kuće); Zoran Bognar (književnik, stručni saradnik i stalni član naše redakcije) i Milomir Bata Cvetković (glavni i odgovorni urednik naše kuće).

Nagrada našeg konkursa (kao i nagrada za nabolju knjigu poezije) dobila je isto vlastito ime – ZLATNI HRAST, kao i nagrada za najbolju knjigu poezije. Svako ko traži simboliku odabranog imena naše nagrade biće iznenađen bogatstvom svega što Hrast predstavlja. Kod mnogih naroda, pa i kod nas Slovena, drvo hrast se smatra svetinjom i simbol je snage, moći, dugovečnosti, čvrstine, duhovnog bogatsva i još mnogo toga… Ovo grandiozno stablo puno je pozitivne energije koju svako može da oseti kada se nađe u njegovoj neposrednoj blizini. Zlato simbolizuje svetlost i bogatsvo, pa verujemo da nismo pogrešili ni sa odabirom ovog prideva u imenu nagrade… Verujemo i da je analogija sa našom akcijom dovoljno vidna i da će naša nagrada ZLATNI HRAST lekovito delovati na sve nas…

Akcija je vremenski ograničena i svi autori koji pošalju rukopis, najkasnije do 31.12.2021. godine, dobiće priliku za osvajanje nagrade ZLATNI HRAST i objavljivanje knjige u toku 2022. godine. Spisak Dela i Autora koji su prihvaćeni za objavljivanje biće postavljen najkasnije 25.01.2022. godine.

Ima nagrađenog Dela i Autora biće objavljeno najkasnije 01.02.2021. godine.

Akcija ne podrazumeva obavezu odabira i objavljivanje svih prispelih rukopisa, pa ćemo se u odabiru rukopisa za objavljivanje upravljati ustanovljenim standardima i kriterijumima naše redakcije i izdavačke kuće Nova POETIKA. Svi nenagrađeni Autori, čiji rukopisi budu prihvaćeni za objavljivanje, biće blagovremeno obavešteni o tome. Odabrane priče biće objavljene u zbirci priča grupe Autora ALMANAH – ZLATNI HRAST 1, u toku 2022. godine. Ostalim Autorima, čije priče su prihvaćene za objavljivanje, biće dostavljene izdavačke ponude.

Pravila učešća na konkursu su sledeća:

  1. Neophodno je da jednu ili više kratkih priča pošaljete na naš e-mail (info@novapoetika.com), sa naznakom ZA KONKURS – kratke priče, u jednom word dokumentu;
  2. Žanrovska ograničenja ne postoje;
  3. Word dokument treba da sadrži jednu ili više kratkih priča, biografiju autora, adresu, kontakt-telefon autora i bibliografiju (ako je autor do sada objavljivao svoje radove). Rukopis treba da je kucan srpskim, hrvatskim, bosanskim ili slovenačkim alfabetom, nekim od oficijelnih fontova veličine 12, sa prepoznatljivim znakovima ŠŽĆČĐ… Preporučivo je da jedna kratka priča ne sadrži više od 10.000 karaktera, uključujući razmake. Rukopisi koji nisu potpisani vlastitim imenom Autora neće biti prihvaćeni;
  4. U slučaju da želite poslati više od jedne kratke priče (ili celu zbirku priča), ukupan broj karaktera (sa razmacima) u poslatom dokumentu ne sme biti veći od 270.000.

Rukopise šaljite isključivo na info@novapoetika.com, sa naznakom „Za konkurs ZLATNI HRAST – kratke priče“. Sve korisne i detaljne informacije o slanju rukopisa pročitajte – OVDE

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0