KIŠOLOVKA (i druge kiše) – Vedran Vasiljević

2 recenzije korisnika

800,00 RSD

Category

Vedran Vasiljević – KIŠOLOVKA (i druge kiše) –

Poetska proza Kišolovka i druge kiše neobična je ispovest jednog čoveka koji je rođen u gradu zemlje koja više ne postoji, tačno na polovini postojanja te iste zemlje koja mu je dozvolila da u njoj živi dovoljno dugo da oseti blagodeti bezbrižnog života, a dovoljno kratko da je progutaju plamen, pepeo i prah kroz sve što je voleo i na šta je naučio. Od najranijeg detinjstva prepoznat kao dete visprenog i pronicljivog uma, nije čudno što je godine ratova, bede i beznađa zamenio nekim sasvim drugim svetovima i potrebom „bestjelesno lebdjeti, nadvisiti miris smrti, straha i besmisla“, usuditi se čak i na bekstvo od samog sebe. U ovim najdubljim ćoškovima sopstvenih snova teku priče koje daju odgovore na svako pitanje iz jave, i o pisanju, i o življenju, i o preživljavanju, ali najviše o ljubavi koja kao pokretač života i sveta može bujati samo ako je zalivana kapima plodnih kiša ulovljenih u kišolovkama nade i sreće…

2 recenzije za KIŠOLOVKA (i druge kiše) – Vedran Vasiljević

  1. Predrag

    Ova zbirka priča, ove sabrane kiše jesu čisti nektar! Već nakon čitanja prve priče čitaocu će biti jasno s kim ima posla. Vedran je došao da se upiše među značajne pisce ovih prostora. On je jedan od onih koje će i sami pisci rado čitati. Jedan od onih zbog koga će neko poželjeti da i sam piše, ili će neko ko već piše poželjeti da piše poput njega.
    Pavel Poljanski

  2. Sanja

    Kišolovka i druge kiše predstavlja poslasticu za književne sladokusce. Pisana briljantnim stilom i sočnim jezikom, punim metafora i upečatljivih pesničkih slika, sa sadržajima u kojima se prožimaju fikcija i stvarnost, biografsko i izmaštano, lirska proza i fantastika, knjiga se čita u jednom dahu. U njoj nema nasilja, nema kriminalističkih zapleta, nema ubistava, nema aveti ni vampira, ima samo mnogo ljubavi i lepote.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *