17%

SLAVA (ili o dužnosti) – Milorad Mihailović

500,00 RSD 600,00 RSD

Category

Milorad Mihailović – SLAVA (ili o dužnosti)

Kratak roman Milorada Mihailovića Slava ili o dužnosti neobičan je po mnogo čemu, posebno u današnje vreme jednostavno pisanih književnih dela. On, za razliku od njih, traži veću pažnju, znanje i intere-sovanja upravo zato što stoji rame uz rame sa delima moderne književnosti koja zahtevaju filozofsko promišljanje i dubinu uma.

Miroslav je mlad momak koji je sticajem životnih okolnosti ostao jedina muška glava porodice. Na krsnoj slavi, koju prvi put obeležava daleko od porodične kuće, tek upoznat sa običajima i dužnostima, sa gostima, rodbinom i prijateljima, otkriva najteže događaje koji su mu se dogodili i život promenili iz korena, ali i od njega načinili sazrelog i odgovornog muškarca.

U ovoj priči–paraboli skriva se jedna moralna poruka u ime alegorijske pripovesti običaja i nasleđa. U njoj se primeri iz stvarnog života, koji se ne događaju samo Miroslavu, već i njegovim prijateljima studentima, navode kao važna opomena čitaocima na ono što je ispravno i moralno…

Za naručivanje van Srbije neophodno je da ostavite Vaše podatke – ime i prezime, tačnu adresu naručioca i broj mobilnog telefona – na mejl: novapoetika@gmail.com ili na info@novapoetika.com i izdavač će Vam poslati instrukcije za uplatu. Cena knjige za inostranstvo je 6 eura + troškovi poštarine).

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „SLAVA (ili o dužnosti) – Milorad Mihailović“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *