17%

SRCE IZ DVA DELA – Natalija Obradović

500,00 RSD 600,00 RSD

Categories,

Natalija Obradović – SRCE IZ DVA DELA

Kada se tako postavi siže ove istinite priče, ovog malog dnevnika srca i „beležaka sa terapije“, sve dobija obličje romana jedinstvenog u svojoj formi, nepredvidivog u svom scenariju koji piše sam život i dirljivog u razotkrivanju najdubljih ćoškova duše. Zvuči poznato, zar ne? I zaista je tako, jer svi mi imamo iste kutke svojih nadanja, snova i strahova u koje najradije ne zalazimo, kao da se plašimo da će nas podsetiti koliko smo krhki u svojim danima odvažnosti, sigurnosti i snage.

U želji da razotkrije sve čvorove svoje tuge, autorka će nas provesti kroz detinjstvo i mladost, bezbrižne tinejdžerske dane povremeno narušavane pogrešnim procenama i izneverenim očekivanjima koje se najbolje blaže ležanjem u „krevetu plača“ i novom turom izlazaka po beogradskim splavovima. Spajajući ih sa sudbinom onih koji je okružuju, ona stvara delo puno životnosti i svedočanstvo jednog vremena i načina života mladih s početka našeg veka.

Ali, ovo je i roman koji pokreće neke ozbiljne teme. Borba protiv narkomanije u njemu zauzima posebno mesto i daje nadu da se uz snagu i čvrstu podršku najbližih svaka prepreka može slomiti i zauvek otrgnuti od te „zle maćehe“, „kučke“, kojoj se ni ime ne govori glasno jer je podmukla i vešta da se lako uvuče u osetljivo uvo.

Ovo je i priča o svima koji žive od svoje beskrajne snage i koji se ponekad od tolike snage i umore. O jakim ljudima koji sebi ponekad dozvole stanku, pad i prikradanje „zlog duha“ od koga ceo život štite druge.  Ovo je priča o onima koji se ne plaše da pogledaju u svoje raspolućeno, raskrvavljeno srce, izliju sve njegove boli na papir, povežu ga i u blistavim koricama stave pred vas, na milost i nemilost vašim osudama i podrškama, razumevanjima i čuđenjima.

Za naručivanje van Srbije neophodno je da ostavite Vaše podatke – ime i prezime, tačnu adresu naručioca i broj mobilnog telefona – na mejl: novapoetika@gmail.com ili na info@novapoetika.com i izdavač će Vam poslati instrukcije za uplatu. Cena knjige za inostranstvo je 6 eura + troškovi poštarine).

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „SRCE IZ DVA DELA – Natalija Obradović“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *