24%

TELEPAPATIJA – Danijel Apro

2 recenzije korisnika

500,00 RSD 660,00 RSD

Category Tag

Danijel Apro – TELEPAPATIJA

Početkom te, 1992. godine, čuvena praška Slavija slavila je stoleće postojanja, a meni je bilo sedam. Živeo sam na Telepu, jugozapadnom predgrađu Novog Sada. Niko nije znao da još uvek kakim u teget nošu s likom Patka Dače, da krišom slušam sve priče odraslih i da već izvesno vreme želim da se ubijem.

Da, radnja i likovi romana “Telepapatija” nisu blisko povezani s onima iz priča s istoimenog bloga…

Suicidalni dečak proživljava devedesete u Srbiji kroz život, dinamiku i narative Telepa. Priča počinje jednom čudnom sahranom i uvođenjem embarga protiv SR Jugoslavije. Završiće se paralelno s ukidanjem te odluke i još jednom „spektakularnom smrću“. Za to vreme dečak će proći kroz deset specifičnih epizoda u kojima će pokušati da pojmi trivijalne, brutalno realne i nekoliko magičnih pojava, a koje će ga učiti šta su to politika, filozofija, televizija, istorija, pravda, fudbal, seks, rat.

“Ipak, ne bi trebalo upasti u tu početnu zamku i pomisliti kako se radi o nekom depresivnom štivu samo zbog tog suicidalnog momenta. Naprotiv, preplitanje čitavog spektra multinacionalnih likova sa Telepa i urbano-ruralnih legendi iz devedesetih daje ovom romanu vrlo zabavan ton”, navodi se u prikazu knjige koji je za Oradio Radio televizije Vojvodine napisao Đorđe Majstorović.

(Za naručivanje van Srbije neophodno je da ostavite Vaše podatke – ime i prezime, tačnu adresu naručioca i broj mobilnog telefona – na mejl: novapoetika@gmail.com ili na info@novapoetika.com i izdavač će Vam poslati instrukcije za uplatu. Cena knjige, za inostranstvo, je 5 eura + troškovi poštarine).

Težina0,2 kg
ISBN

9788664090452

Broj strana

Povez

Mek

2 recenzije za TELEPAPATIJA – Danijel Apro

 1. Lazar Janić

  Devedesete, vreme ratova, sankcija, izbeglica, iz vizure sedmogodišnjeg dečaka koji odrasta u Telepu, naselju u Novom Sadu. Iznenađujuće su tačna i duhovita promišljanja ovog dečaka, koji je događaje iz svog okružanja, ali i one saznavane sa tranzistora matorog Janoša, marke SHARP, prošvercovanog 1976. sa Sajma tehnike u Dizeldorfu, oslikao iz svog, ličnog ugla, dajući im smisao dečjom logikom.

 2. Lazar Janić

  Završen KONKURS ZA NAJBOLJU KNJIGU 2014/2015.
  September 25, 2015

  NAGRAĐENA IZDANJA

  Nova POETIKA – Argus Books&Magazines je završila sajamsko-konkursnu 2014/2015. godinu. Redakcija naše kuće je proglasila najboljim izdanjima, između dva sajma (prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg).
  Na osnovu odluke uredničkog kolegijuma IA Nova POETIKA-Agus Books&Magazines nagrađena su izdanja:

  Najbolje prozno izdanje Nove POETIKE je satirični roman TELEPAPATIJA. Autor je Danijel Apro.
  Najbolje lirsko izdanje Nove POETIKE je dvojezična knjiga pesama PROBUDITI TIŠINU (WAKE UP THE SILENCE). Autor je Hadži Aca Kožokić.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *