Otkazan je 65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

Upravo smo dobili poruku o otkazivanju 65.MEĐUNARODNOG BEOGRADSKOG SAJMA KNJIGA kojiu prenosimo u celosti. Zahvaljujemo svima koji su nam pružili podršku u odluci o neučestvovanju na ovogodišnjem sajmu, za čije održavanje je pre nekoliko meseci bilo očigledno da uslovi ne postoje. Podsećamo Vas da smo jedina izdavačka kuća koja je javno objavila svoju odluku 16.09.2021. Pomenuti članak pogledajte OVDE:

Odbor Sajma knjiga na sednici održanoj 7. oktobra o.g. konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača oko nepostojanja uslova za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi da su osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i  značaja Sajma knjiga  na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi. S tim u vezi Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu. Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin.

Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni  da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima  – uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi  besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50% troška izlagačkog prostora.

Odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da  izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji. Ovo napominjemo, jer ćemo svakako, kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovati Sajam knjiga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − one =

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.