KLON – Zoran Stanković

800,00 RSD

Category

Zoran Stanković – KLON –

Roman Klon samo na prvi pogled deluje kao jedna vešto i tečno ispričana intrigantna priča. On to zaista i jeste, posebno kada se u obzir uzmu pitak stil i filmski dinamično uklopljeni segmenti spretno nadovezani jedni na druge prateći bezbrižan studentski život koji u samoj jednoj noći u agoniju pretvara pet mladih sudbina suočenih sa neizvesnim suđenjem i tankom niti života svog druga i kolege koja u svakom trenu preti da bude pokidana. Međutim, ako se površina zagrebe, otkriće se nekoliko slojeva ovog dela koji ga čine mnogo dubljim i kompleksnijim nego što izgleda.
Ispod te površine prvo izviru elementi romana-utopije izgrađeni u zamislima koje istražuju neke od mogućih idealnih rešenja života nakon smrti koristeći škakljivu temu kloniranja kao konačan cilj produženja ljudske vrste. Za roman suštinski je važan i metafizički sloj koji se posebno ogleda u Magdaleninoj duši, na naizgled neočekivanom mestu jedne buduće doktorke koja bi trebalo da bude empiristički kruta i rigidna u svojim istinama, a ona to nikako nije već umnogome nadilazi pojave čulnog sveta. U njenim vizijama, slutnjama koje izviru iz snova, telepatskim razgovorima sa voljenim momkom koji u komi bije bitku za život, nalazi se pokretač radnje ali i zbirište mnogobrojnih pitanja srca i duše: kakva je krajnja priroda bića i sveta, jesu li duša i telo isti ili različiti, postoji li duša nakon smrti, postoji li besmrtno ili prolazno sopstvo? Niz pitanja o kojima ne misle samo likovi već u svoja promišljanja uvlače i same čitaoce…

Za naručioce van Srbije – neophodno je uplatiti 16 eura na naš devizno-poslovni račun i knjiga će biti poslata na Vašu adresu (bilo gde u svetu). U cenu je uračunata poštarina. Instrukcije za uplatu pogledajte OVDE. Obavezno, u narudžbenici, ostavite ime i prezime, tačnu adresu za slanje knjige i Vaš broj mobilnog telefona.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „KLON – Zoran Stanković“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *