NESAVRŠENI MI (sve što ste hteli da znate o medicini, a niste smeli da pitate) – Vladimir Ristić

800,00 RSD

Category

Vladimir Ristić – NESAVRŠENI MI (sve što ste hteli da znate o medicini, a niste smeli da pitate) –

Nema čoveka koji bar jednom u životu nije ušao u lekarsku ordinaciju pun strepnje i zabrinutosti sa kakvim će ishodom iz nje izaći. Neki su otišli smireni, neki zbunjeni a neki još više uznemireni. Neki su nakon toga dobili strah od belog mantila, neki se okrenuli vračarama a neki stekli još veće strahopoštovanje prema lekarima. Izbegavali ih ili ne, na kraju ipak kod njih moramo doći a da u lekarskoj ordinaciji ne mora sve biti nerazumljivo, teskobno ili uštogljeno pokazuje knjiga (Ne)savršeni mi Vladimira Ristića, primarijusa doktora ortopedskog hirurga, koji ne samo što je u jednom spojio svoje dve od rođenja predodređene ljubavi – medicinu i književnost – već u njoj čitaocima približio sve nedoumice, nepoverljivosti i podozrivosti pacijenata i prema lekarima i medicinskom osoblju i prema umetnosti lečenja, čiji je i sam virtuoz. Od poglavlja do poglavlja ovaj mali, moglo bi se reći, „medicinski priručnik za laike“ u kome se, kako sam autor navodi u podnaslovu, daju odgovori na Sve što ste hteli da znate o medicini a niste smeli da pitate, vodi čitaoce na putovanje kroz krivudave pravce lavirinta zvanog medicina, ali običnim svakodnevnim rečnikom i jezikom, daleko od jezikolomljivih i zbunjujućih latinskih dijagnoza i pojmova. Od njenog istorijata na našem podneblju, preko pojma anatomije ljudskog tela kao najsavršenijeg i najosetljivijeg mehanizma u svetu živih bića, koga, kao i svaki drugi, treba dotezati, podmazivati i popravljati, pa sve do specijalističkih grana medicine, polja delovanja, najčešćih bolesti, istaknutih stručnjaka i njihovih dostignuća.

Za naručioce van Srbije – neophodno je uplatiti 16 eura na naš devizno-poslovni račun i knjiga će biti poslata na Vašu adresu (bilo gde u svetu). U cenu je uračunata poštarina. Instrukcije za uplatu pogledajte OVDE. Obavezno, u narudžbenici, ostavite ime i prezime, tačnu adresu za slanje knjige i Vaš broj mobilnog telefona.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „NESAVRŠENI MI (sve što ste hteli da znate o medicini, a niste smeli da pitate) – Vladimir Ristić“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *