Nova POETIKA, kao i prethodnih godina, učestvuje na 67. velikom, Međunarodnom Sajmu Knjiga u Beogradu (19 – 27.10.2024). Posebnost ovogodišnjeg sajma je njegovo trajanje, jer će umesto uobičajenih 8 dana trajati 9. Na prethodnom, 66. sajmu knjiga naša kuća je imala zapažen izložbeni nastup, uprkos sveopštoj krizi na polju kulture i umetnosti. Izveštaj sa prošlogodišnjeg učešća na sajmu možete pogledati OVDE.

Obaveštavamo sve Autore, koji žele da svoja izdanja predstave na ovogodišnjem sajmu, da rukopise budućih knjiga pošalju u našu redakciju najkasnije do 05.07. 2024. godine. Svi rukopisi koji budu prihvaćeni za objavljivanje biće na vreme realizovani i knjige će se pojaviti na našem štandu na vidnom i zapaženom mestu kako bismo s ponosom predstavili (prvenstveno) nova izdanja.

Autori koji su već poslali svoje rukopise, koji su prihvaćeni za objavljivanje, mogu očekivati izdavačke ponude do 20.06.2024. Važne upute o slanju rukopisa možete pogledati na stranici sajta OVDE.

Ove godine nastupamo sa više od 450 odabranih naslova, među kojima se nalazi bogata produkcija od poslednjeg održanog sajma do danas. Stoga sve naše Autore i Prijatelje s radošću pozivamo na aktivno učešće na ovogodišnjem sajmu. Pozovite svoje rođake i prijatelje da posete naš štand, kako bi se upoznali sa našim brojnim izdanjima i družili sa svima nama. Ovo je i jedinstvena prilika za upoznavanje autora i čitalačke publike, diskusije, razmenu iskustava i druženje, a i za povoljnu nabavku neke od odabranih knjiga iz naše obimne produkcije. Za detaljne informacije o uslovima prošlogodišnjeg gostovanja naših Autora na štandu pogledajte objavu OVDE. I ove godine će našim Autorima biti omogućeno da predstave svoja izdanja, potpisuju knjige i druže se sa publikom i prijateljima na našem štandu…

Posebnost ovogodišnjeg predstavljanja naše kuće je prisustvo našeg prijatelja i saradnika (suizlagača) izdavačke agencije Nova ARTIJA iz Paraćina, koju predvodi naš tehnički urednik Vladica Milenković. Nova ARTIJA već zauzima značajno mesto u srpskom izdavaštvu, pa je i ovo razlog više da nas posetite. Tačna pozicija našeg štanda biće objavljena blagovremeno.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom Beogradskom Sajmu Knjiga. Ova regionalno najveća knjiška manifestacija bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Nova POETIKA Vas srdačno očekuje, a ulogu domaćina na našem štandu preuzimaju: Dragana Bečejski Cvetković (direktorka); Milomir Bata Cvetković (gl. i odg. urednik) i Vladica Milenković (tehnički urednik i predstavnik izdavačke agencije Nova ARTIJA).

Dragi Autor, ne propustite priliku da i Vaša izdanja budu promovisana na najvećoj svetkovini knjige, jer uspešnost našeg izlaganja zavisi prvenstveno od Vašeg prisustva. Štand Nove POETIKE je otvoren za sve poklonike umetnosti, a mi smo raspoloženi za druženje i saradnju. Svaki naš Autor ima slobodu da pozove svoje prijatelje i čitaoce u terminima koje sam odabere, a mi ćemo se potuditi da budemo dobri domaćini i pružimo Vam podršku u promovisanju dela.

Info za Autore i posetioce našeg štanda: Neposredno po dodeli prostora obavestićemo vas o svim naknadnim detaljima. Autori koji objave svoja izdanja u našoj kuće pre početka sajma, a iz bilo kog razloga ne stignu da se blagovremeno prijave za promotivno učešće na štandu Nova POETIKA, slobodni su da se organizuju i pozovu prijatelje i goste u okviru slobodnih termina (koji će biti postavljeni na sajtu blagovremeno).

Zahvaljujemo svima na sve većem interesovanju za objavljivanje u našoj kući. Trudićemo se da poboljšamo svoje poslovanje i postanemo vam još bolji „servis“. Nova POETIKA će nastaviti sa pružanjem podrške novim i inovativnim autorima svih uzrasta, sa područja našeg govornog područja. U momentu održavanja ovogodišnjeg sajma naša kuća će ući u šesnaestu godinu nezavisnog postojana, na šta smo veoma ponosni i našim Autorima zahvalni. Dobro nam došli na veliku svetkovinu knjige i radujemo se vašem prisustvu i podršci. Čitaćemo se mi još… i pisati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Нема производа у корпи. Нема производа у корпи.

0