„Sreće i ljubavi“ – Živko Nikolić

(20X14 cm, 111 strana)

plakat-page-001

Veliko iznenađenje za sve ljubitelje filma, poezije i dobre književnosti. Živko Nikolić je i dalje živ! 15 godina nakon smrti ovog filmskog autora, u javnosti se pojavljuje dosad neobjavljivana „svješčica“ pod nazivom „Sreće i ljubavi“. Rani poetski rad potvrđenog filmskog klasika Živka Nikolića  (Beštije, Čudo neviđeno, Lepota poroka…) Rukopis koji obiluje rijetkim emocijama, očarava ljepotom probranih riječi i nesvakidašnjih pjesničkih slika, imponuje mudrošću i zanosom, ovog nikada do kraja rasvijetljenog i svijetu objašnjenog, tihog i pobunjenog genija. Njegovo prvo i možda najznačajnije djelo, baš zato što je toliko dugo bilo skriveno i stajalo po strani. Živko ponovo pogađa srž i pronalazi bit. On se drži suštine, a  djeluje nježno i snažno istovremeno. Njegov omaleni pjesnički opus je skladan i istinit, veoma intiman i duboko ljudski.

Šta je Živko Nikolić dokučio i objasnio, a mi obični „gutači“ života ni primijetili nijesmo? Kakve su neispitane dubine njegovog ljubavnog i čovječanskog doživljaja? Šta je imao on onako mlad da kaže o sreći i ljubavi? Da li se njegovo putovanje ovdje zaustavlja ili ono i dalje traje kroz svoje nijeme poetske uzdahe i vječna misaona pitanja?

Ova knjiga predstavlja rijetko i vrijedno antologijsko druženje sa velikim duhom i misliocem dvadesetog vijeka.  Od srca Vam preporučujemo, najtoplije!

Živko Nikolić i njegov tajni i tajanstveni rukopis iz 1966. godine – „Sreće i ljubavi“.

Kupi knjigu

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0