PODRŠKA PESNICIMA – konkurs za najbolju knjigu poezije 2020/2021.

Poštovani Autori poezije i dragi prijatelji,

Nova POETIKA i ove godine raspisuje konkurs za najbolju knjigu poezije, za sajamsku 2020/2021. godinu…

Na prošlogidišnjem konkursu, redakcija naše kuće  proglasila je knjigu pesama REVOLT KA GROTESKNOM, Ivana Miljakovića najboljom knjigom poezije za sajamsku 2019/2020. godinu. Ivan Miljaković je svojom inovativnošću i alternativnim, filozofsko-kritičkim pristupom pisanju poezije zaslužio ovu nagradu. Nagrada se sastoji od izdavana knjige, u tiražu od 300 primeraka i promovisanja knjige u našem klubu BETI FORD u Beogradu, kao i u drugim promotivnim aktivnostima. Nagrađena knjiga je u vlasništvu Autora. I na ovom konkursu, nagrađena knjiga će imati isti “tretman”.

Svesni činjenice da je lirika najdegradiraniji oblik književnog stvaralaštva i da knjige pesama najteže nalaze put do čitalaca, redakcije Nove POETIKE je donela odluku da nastavi akciju PODRŠKA PESNICIMA, putem aktivnog učešća u realizaciji štampanih izdanja knjiga poezije.

U našem dugogodišnjem izdavačkom iskustvu, svedoci smo činjnenice da je (bez obzira na hiperprodukciju u ovoj literarnoj kategoriji) sve više kvalitetnih knjiga pesama i autora lirike, posebno mladih, pa smo se odlučili na ovaj korak. Razlog za pokretanje ove akcije je sveprisutna ekonomska kriza u Srbiji i regionu, kao i činjenica da su knjige pesama nekomercijalne i teško dostupne čitalačkoj publici, zbog neinteresovanja knjižara i distributera za ovaj vid literarne umetnosti.

Knjige pesama su, u najvećem broju slučajeva i skoro u svim izdavačkim kućama, samofinansirajuće, pa je stoga naša redakcija pokrenula akciju za podršku u objavljivanju samofinansirajućih izdanja. Podrška se sastoji u učešću Nove POETIKE u finansiranju izdanja, u visini od 100 eura po realiozovanom izdanju. Konkretno, ako je visina naknade za realizaciju kompletnog štampanog izdanja od stotinak stranica, u predloženom A5 formatu (u tiražu od 300 primeraka) do sada iznosila okvirnih 550 eura, za vreme trajanja akcije iznosiće 450 eura. Dakle, cene naših usluga, za realizaciju knjiga pesama su i dalje iste, ali (za vreme trajanja konkursa) Nova POETIKA sufinansira izdanje učešćem od 100 eura.

Akcija je vremenski ograničena i svi autori koji pošalju rukopis, najkasnije do 13.01.2021. godine, dobiće priliku za objavljivanje knjige. Rezultati konkursa i spisak Dela i Autora koji su prihvaćeni za izdavanje biće objavljeni najkasnije do 15.02.2021. godine.

Akcija ne podrazumeva objavljivanje svih prispelih rukopisa, pa ćemo se u odabiru rukopisa za objavljivanje upravljati ustanovljenim standardima i kriterijumima naše redakcije i izdavačke kuće Nova POETIKA.

Za početak je dovoljno da rukopis pošaljete, u jednom word dokumentu, bez ikakvih slika i aplikacija, sa naznakom ZA KONKURS. Word dokument treba da sadrži rukopis buduće knjige, biografiju autora, adresu i kontakt-telefon autora i bibliografiju (ako je autor do sada objavljivao svoje radove). Rukopis treba da je kucan srpskim, hrvatskim, bosanskim ili slovenačkim alfabetom, nekim od oficijelnih fontova, sa prepoznatljivim znakovima ŠŽĆČĐ…

Obaveza izdavača podrazumeva: korektorske radove, dizajn korica knjige, pripremu za štampu, katalogizaciju u NBS (CIP zapis), štampanje izdanja, podršku u promovisanju knjige, oglašavanje izdanja, internet prodaju i predstavljanje na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu, kao i na ostalim manifestacijama na kojima Nova POETIKA uzima učešće…

Detaljno o slanju rukopisa –OVDE

Objavljene knjige pesama možete pogledatiOVDE

Voli Vas VašaNova POETIKA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 6 =

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.