APEL Autorima Nove POETIKE !!!

Poštovani Autori, dragi prijatelji i poklonici Nove POETIKE!

book_LOGO_vazna vest_smallNova POETIKA je mali, poslovni sistem koji sačinjavaju:

– Izdavačka agencija Nova POETIKA-ArgusBooks&Magazines;

– Preduzeće za distribuciju knjiga i promovisanje umetnosti ArgusBooks&Magazines;

– Saradnička mreža Nove POETIKE.

 

Saradničku mrežu Nove POETIKE sačinjavaju:

– Izdavačko-štamparsko preduzeće Naučna KMD (bivša Naučna Knjiga):

– Centar Urbane Kulture IMAGO;

– Biblioteka Milutin Bojić;

– Knjižare DELFI;

– Knjižare VULKAN;

MIBA books;

DOBRA KNJIGA;

BOOKBRIDGE

 

U vreme politizacije kulture i degradacije umetnosti, na ovim prostorima, u vreme u kome je knjiga postala najneprofitabilnija roba, u vreme surovih, tržišnih zakona, ponosni smo na činjenicu da je znatan broj naših naslova prisutan u više od 70 knjižara u Srbiji i zemljama okruženja.

 

Zahvaljujući profesionalnom odnosu, naših radnika i saradnika, prema knjizi prvenstveno, poslovni sistem Nova POETIKA je za nepunih pet godina rada postala najproduktivnija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji (sa više od 200 objavljenih naslova). Do sada je Nova POETIKA objavljivala domaće autore i autore sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je najveći broj „nesrpskih autora“ sa područja Republike Hrvatske. Naša poslovna misija je negovanje multikulturalnog koncepta.

 

Ponosni smo na ostvarenu produkciju, jer se među našim brojnim naslovima nalazi znatan broj vrhunskih literarnih ostvarenja, a posebno smo ponosni na prisustvo brojnih autora mlađe generacije, iz Srbije i zemalja regiona.

 

Uz sve pomenuto, Nova POETIKA je od 2012. godine prisutna na najprestižnijem međunarodnom sajmu knjiga na Balkanu, BEOGRADSKOM SAJMU KNJIGA, na kome već 5 godina ima svoje zapaženo mesto.

 

Međutim, uvek se dođe do „međutim“, problemi nastaju kada dođe do momenta prezentacije i afirmacije izdanja…

U ovoj, odveć ispolitizovanoj i odveć siromašnoj državi, u kojoj je tržište nestabilno, za svaki proizvod (uključujući i hleb), ništa se ne dešava samo od sebe i po inerciji, posebno ne sa proizvodom koji se zove umetnost, autorsko delo, prvenstveno KNJIGA.

Da bi knjiga našla svoj put do čitalačke publike (u vreme hiperprodukcije koja ni litararnu umetnost ne zaobilazi) potrebno je aktivno učešće u prezentaciji autorskog dela, prvenstveno Autora i Izdavača. Ovo je posebno važno, čak i neophodno, kada se radi o mladim, nepoznatim i manje poznatim autorima.

 

Međutim, došli smo i do drugog „međutim“, mogućnosti postoje, ali ih treba iskoristiti!

 

Nova POETIKA raspolaže svojim, poslovnim prostorom, knjižarom u najstrožem centru Beograda, koji najmanje posećuju autori Nove POETIKE, što je svojevrsna nelogičnost!?!

 

Nova POETIKA raspolaže klubom od 700 kvadratnih metara, u najstrožem centru Beograda, koji je opremljen potrebnom tehnikom za prezentaciju literarnog, muzičkog, likovnog u multimedijalnog stvaralaštva (ozvučenje, rasveta, izložbeni prostor), koji najmanje koriste autori Nove POETIKE. Pomenut prostor (Centar Urbane Kulture IMAGO) nam je, nesebično, dodeljen za programske aktivnosti od porodice Obradović, koja vodi ovaj prelepi klub i u kome se svake prve nedelje u mesecu organizuje okupljanje naših autora i prijatelja, pod nazivom Otvorena Alternativna Scena CRTA. Odziv za učešće i prisustvo na ovoj manifestaciji je neznatan, što nas ponovo dovodi do svojevrsne nelogičnosti, pa se pitamo: – Da li je, uopšte, našim autorima potrebna afirmacija sopstvenog Dela?!?

 

Ni ovo nije sve jer smo, u saradnji sa web portalom KONKRETNO osmislili komercijalnu mogućnost za prezentaciju autorskog dela, na sajtu KONKRETNO i na sajtu Nova POETIKA, koja Vam omogućava reklamiranje sopstvenog stvaralaštva, na duži vremenski period. Ovo je jedina opcija koja se naplaćuje i to ne previše, dok su sve prethodno pomenute mogućnosti potpuno besplatne.

 

Rečju, mogućnosti postoje, resursa ima, samo ih treba koristiti. Promocije i ostala organizovana dešavanja Nova POETIKA ne naplaćuje. Potrebno je samo da se interesujete, učestvujete i budete fizički prisutni. Mali broj naših autora koristi sve pomenute mogućnosti i naša, zajednička iskustva su jako pozitivna. Njihova dela se nalaze u knjižarama, promovišu se i prodaju.

 

Stoga, kao glavni i odgovorni urednik ove kuće, u ime naše redakcije i u ime direktora Lazara Janića, apelujem na sve naše autore da uzmu učešće u prezentaciji sopstvenog dela

 

O svim programskim dešavanjima Nova POETIKA Vas redovno informiše na naše tri web stranice, na web portalu KONKRETNO, na fejsbuk stranicama Nova POETIKA knjižara, Nova POETIKA izdavaštvo, fejbuk grupama Nova POETIKA događaji, Nova POETIKA i Nova POETIKA autori & čitaoci

Milomir Bata Cvetković

 

Voli Vas Vaša Nova POETIKA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + 5 =

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.Currency