15%

MLINARI i MLINARI (drugi deo) – Marko Filipović

1.100,00 RSD 1.300,00 RSD

Categories,

Marko Filipović – MLINARI i MLINARI (drugi deo)

Da kriminalistički žanr u srpskoj književnosti itekako ima šta da ponudi i zaintrigira čitaoce željne misterija i naizgled nerešivih zločina uverićete se onog trenutka kada vam u ruke dođe roman Mlinari mladog srpskog pisca Marka Filipovića… Budući da su Mlinari kriminalistički prvenac Marka Filipovića, ostaje nam da se nadamo da će nastaviti da stvara u o vom žanru. Da će u nekom narednom romanu ponovo angažovati svog harizmatičnog inspektora, osvetliti bar deo njegovog privatnog života i učiniti još bliskijim čitaocima. Ili zašto ne, stvoriti i domaći serijal u kome će poput Harija Hulea, čuvenog detektiva rođenog iz pera (ili tastature) norveškog pisca Jua Nesbea, nastaviti da raskrinkava zločince zemlje Srbije.

Roman MLINARI (drugi deo) na izvanredan način od pojedinačnog daje sliku opšteg, a svojom pričom o ribaru i trgovcu čini da ona preraste u roman-novelu sa poentom na kraju koja zapravo sve vreme stoji pred našim očima čineći da nemamo dilemu koji životni put treba odabrati. U njoj se krije poruka da se sreća skriva u onome koliko nam je potrebno, a uspeh nas navodi da tražimo mnogo više. U njoj ribar mudro nosi opredeljenje za sreću ne objašnjavajući trgovcu koliko greši jer ne shvata da je uspeh samo jedan od činilaca sreće, a sreća jedino postignuće, da uspeh dolazi kao proizvod sreće, a ne proizilazi iz nje, da će sreća biti tu i kad uspeha nema jer je pravi odgovor na sve, da uspeh može delovati kao cilj, ali sreća je put bez koga čovek ostaje izgubljen. Ona nosi nadu da će naš nesavršen i neretko nerazuman svet postati bolji i mudriji ako bude bilo još mnogo dela koja nas uče pravim vrednostima poput Mlinara 2 Marka Filipovića.

Za naručivanje van Srbije neophodno je da ostavite Vaše podatke – ime i prezime, tačnu adresu naručioca i broj mobilnog telefona – na mejl: [email protected] i izdavač će Vam poslati instrukcije za uplatu. Cena knjige za inostranstvo je 11 eura + troškovi poštarine).

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „MLINARI i MLINARI (drugi deo) – Marko Filipović“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 3 =