Dragi Prijatelji, Autori lirike,

Konkurs za knjigu Poezije – podrška Pesnicima, priveden je kraju. Od 53 prispela rukopisa, redakcija Nove POETIKE prihvatila je 42 rukopisa za objavljivanje.

Nagrađen rukopis REVOLT KA GROTESKNOM vlasništvo je Ivana Miljakovića, folozofa i pesnika. Uredništvo naše kuće je „jednoglasno“ ovu knjigu poezije proglasilo najboljom, u sajamskoj sezoni 2019/2020. godine. Autor ove znirke je zaslužio nagradu inovativnim, društveno-kritičkim i eksperimentalno-filozofskim pristupom pisanju poezije, što je čini izdvaja od svih drugih, brojnih rukopisa koji su poslati na naš konkurs.

Nagrađena knjiga će biti objavljena i promovisana u toku 2020. godine, u beogradskom klubu BETI FORD, kao i na 65. MEĐUNARODNOM SAJMU KNJIGA u Beogradu. Autor knjige, Ivan Miljaković, dobiće 300 primeraka svog Dela u vlasništvo, a knjiga će biti popularizovana na medijima i društvenim mrežama, na kojima predstavljamo naša izdanja…

Od ostalih, izdvojenih rukopisa, koje je Nova POETIKA prihvatila za objavljivanje, ponosni smo na činjenicu da je lirski način literarnog izražavanja veoma „živ“ i da (uprkos trendu skribomanije i hiperprodukcije u lirici) i dalje ima dobre poezije, životne, snažne i ovovremenske.

Nagrađenom Autoru i ostalim Autorima, čije če knjige biti objavljene, srdačno čestitamo.

Autorima čiji su rukopisi prihvaćeni za objavljivanje biće poslata izdavačka ponuda, sa uslovima objavljivanja u našoj kući.

Poštovani Autori Poezije,

U susret desetogodišnjici nezavisnog postojanja naše izdavačke agencije, redakcija izdavačke kuće Nova POETIKA raspisuje konkurs za knjigu poezije. Nagrađeni Autor će, u našoj kući, dobiti pravo na objavljivanje knjige pesama, bez ikakvih novčanih izdataka, u tiražu od 300 primeraka. Kompletan tiraž nagrađene knjige vlasništvo je Autora.

Svesni činjenice da je lirsko stvaralaštvo najdegradiraniji oblik književnog stvaralaštva i da knjige pesama najteže nalaze put do čitalaca, redakcije Nove POETIKE je donela odluku da pokrene akciju i podrške pesnicima, putem aktivnog učešća u realizaciji štampanih izdanja knjiga poezije.

U našem dugogodišnjem izdavačkom iskustvu, svedoci smo da je (bez obzira na hiperprodukciju u ovoj literarnoj kategoriji) sve više kvalitetnih knjiga pesama i autora lirike, posebno mladih, pa smo se odlučili na ovaj korak. Razloga za pokretanje ove akcije je sveprisutna ekonomska kriza u regionu, kao i činjenica da su knjige pesama nekomercijalne i teško dostupne knjižarama i distributerima.

Knjige pesama su (u najvećem broju slučajeva i skoro u svim izdavačkim kućama) samofinansirajuće, pa je stoga naša redakcija pokrenula akciju za podršku u objavljivanju samofinansirajućih izdanja. Podrška se, prvenstveno, sastoji u učešću Nove POETIKE u finansiranju izdanja najzanimljivije knjige pesama, za rukopise pristigle do 01.01.2020 godine.

Osim pomenutog, nagradnog konkursa, svi Autori čiji rukopisi budu prihvaćeni za objavljivanje dobiće podršku naše kuće u učešću finansiranja izdanja sa 20% ukupnih troškova potrebnih za realizaciju Dela. Konkretno, ako je visina naknade za realizaciju kompletnog štampanog izdanja od stotinak stranica, u predloženom A5 formatu do sada iznosila okvirnih 500 eura, za vreme trajanja akcije iznosiće 400 eura. Dakle, cene naših usluga, za realizaciju knjiga pesama su i dalje iste, ali su sada (za Autore poezije) umanjene za pomenutih 20%, na teret izdavača.

Akcija je vremenski ograničena i svi Autori koji pošalju rukopis, najkasnije do 01.01.2020. godine, dobiće šansu za objavljivanje knjige.

Akcija ne podrazumeva objavljivanje svih prispelih rukopisa, pa ćemo se u odabiru rukopisa za objavljivanje upravljati ustanovljenim standardima i kriterijumima  redakcije izdavačke kuće Nova POETIKA.

Za početak je dovoljno da rukopis pošaljete, u jednom word dokumentu, bez ikakvih slika i aplikacija. Word dokument treba da sadrži rukopis buduće knjige, biografiju autora, adresu i kontakt telefon Autora i bibliografiju (ako je Autor do sada objavljivao svoje radove). Rukopis treba da je kucan srpskim, hrvatskim, bosanskim ili slovenačkim alfabetom, nekim od oficijelnih fontova, sa prepoznatljivim znakovima ŠŽĆČĐ…

Obaveza izdavača podrazumeva: lektorko-korektorske radove, dizajn korica knjige, pripremu za štampu, katalogizaciju u NBS (CIP zapis), štampanje izdanja, podršku u promovisanju knjige, oglašavanje izdanja, internet prodaju i predstavljanje na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu.

Rezultati konkursa i ime nagrađenog Dela i Autora biće poznati najkasnije do 01.02.2020. godine. Do ovog datuma biće odgovoreno i ostalim Autorima koji su svoje rukopise poslali na konkurs.

Nagrađeno Delo i Autor biće svečano predstavljeni na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu oktobra 2020. godine.

Voli vas Vaša Nova POETIKA.

Detaljno o slanju rukopisa  OVDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0