Dragi Autori i Prijatelji,

Posle 10 godina akcije PODRŠKA PESNICIMA, 2020. godine je ustanovljena nagrada ZLATNI HRAST za najbolju knjigu pesama objavljenu u našoj kući.

Na prošlogodišnjem konkursu Nova POETIKA dodelila je drugu nagradu ZLATNI HRAST za najbolju knjigu poezije Tomislavu Miočiću iz Zadra pod naslovom HODAO JE PLANETOM ZEMLJOM. Svečana promocija knjige biće organizovana u martu mesecu 2023. godine, kada će Autoru biti uručena plaketa i knjiga. O terminu promocije blagovremeno ćemo vas obavestiti.

O ovogodišnjoj nagradi, uz konsultaciju ostalih članova redakcije naše kuće, odlučio je petočlani žiri u sastavu: Tamara Đuran (lektorka i članica redakcije), Stefan Kirilov (saradnik i član redakcije), Milan Neđić (saradnik i član redakcije), Dragana Bečejski Cvetković (direktorka) i Milomir Bata Cvetković (glavni i odgovorni urednik).

U konkurenciji od 124 prihvaćena rukopisa, žiri je sačinio uži izbor od 21. autora i rukopisa. Među ponuđenim rukopisima, žiri i redakcija naše kuće odlučili su da nagradu ZLATNI HRAST, za najbolju knjigu poezije 2022. godine, dodeli Dejanu Katalini iz Beograda za knjigu HITOVI POZNOG KAPITALIZMA.

Dejan Katalina je srpski novinar i pisac, rođen 22. 8. 1971. u Beogradu. Objavio je 11 knjiga proze, među kojima su najzapaženije bile zbirke priča „Varikina“ i „Kako izbeći ljubav na svakom ćošku“, kao i romani „Teranje“, „Pesak u klompama“, „Košmarenje“ i „Precrtani“. Zbirka pesama „Hitovi poznog kapitalizma“ prva je knjiga poezije Dejana Kataline.

Nagrađana knjiga poezije biće objavljena u prvoj polovini ove godine i predstavljena u našem promotivnom prostoru, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati.

Čestitamo Autorima, čiji su rukopisi prihvaćeni za ovogodišnji ZLATNI HRAST, kao i finalistima konkursa. Svi pomenuti mogu očekivati izdavačke ponude, već u narednim danima.

Čitaćemo se mi još…

Comments (3)

  1. Čestitam mladoj autorki na dodeljenoj nagradi, uz potpuno poverenje u odluku žirija. Jako mi je žao što se ime učesnika konkursa Rodoljub Rođa Bojanić ne nalazi na vašem spisku. Kao dugogodišnji čitalac i ljubitelj knjige nadam se da postoji mogućnost da njegovo delo uz vašu pomoć i podršku ugleda svetlost dana.
    S dužnim poštovanjem,
    Bilbija Žaklina, čitalac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Нема производа у корпи. Нема производа у корпи.

0