Uoči drugog izdanja magičnog romana IVICA VODE

Dragi Čitaoci, Autori, Saradnici, Prijatelji,

Koristimo priliku da najavimo drugo izdanje romana IVICA VODE, našeg autora Marka Pešića. Izuzetno snažna priča o ljudima koji se sreću i nestaju u okolnostima kraja velike države Jugoslavije našla je svoj put do brojnih čitalaca, koji su u redovima romana prepoznali priču sa kojom se mogu povezati na nadasve melanholičan način.

Marko je domaćoj publici uspeo da približi magični realizam kao žanr koji nije nužno rezervisan za fantastiku, već radije za obične, svakodnevne, ljudske teme, pružajući čitaocu osećaj magije koju proživljavamo kroz našu redovnu realnost ispunjenu unutrašnjim demonima, ali i ljubavlju koja nas često nesvesno vodi kroz avanturu zvanu preživljavanje.

Domaća fikcija je bogata pričama o našem društvu, večitim političkim temama i o nacionalnom identitu, ali retko koji roman uspeva da dočara „društvo“ u toliko detalja, a da u fokusu priče nije lik koji je u centru društvenih dešavanja. U tom smislu IVICA VODE je svojevrsni pionirski poduhvat u srpskoj književnosti, jer se bavi isključivo čovekom koji je jedinka za sebe, samo pukim slučajem bačena u sredinu srpske i beogradske stvarnosti.

IVICA VODE je knjiga koja često boli dok je čitate, ali u isto vreme čini ljudima da se osećaju bolje u vezi sebe, ističući osećanja kao osnov postojanja, a društvo kao neminovnost u kojem se borimo za svoje mesto pod Suncem.

Atmosferu romana su čitaoci opisali kao dosta mračnu i mistična, ali najviše od svega sarkastična do mere apsurda. Upravo zbog toga je celokupno prvo izdanje romana čak i u vreme globalne pandemije, našlo svoj put do čitaoca, pride zavrednevši nominacije za NIN-ovu nagradu knjige godine, kao i Vitalove nagrade, dokazavši time svoj značaj u modernoj srpskoj književnosti.

Drugo izdanje romana izlazi neposredno pred 65. Beogradski sajam knjiga sa željom da IVICA VODE dođe do svakoga kome su Markove ideje intrigantne…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.