Dragi naši liričari,

Nova POETIKA i ove godine raspisala je četvrti, nagradni konkurs za najbolju neobjavljenu knjigu poezije za 2023. godinu, koja će biti objavljena 2024. i nagrađena plaketom i statuetom ZLATNI HRAST, kao i objavljenom knjigom. Konkurs je otvoren do 10.12.2023. Pravo učešća imaju svi autori lirike sa našeg govornog područja (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora), kao i autori iz drugih zemalja čiji je rukopis preveden na srpski jezik. Starosno ograničenje ne postoji.

Posle desetak godina akcije PODRŠKA PESNICIMA, 2020. godine je ustanovljena nagrada ZLATNI HRAST za najbolju knjigu pesama objavljenu u našoj kući.

Na prošlogodišnjem konkursu Nova POETIKA dodelila je treću nagradu ZLATNI HRAST za najbolju knjigu poezije Dejanu Katalini iz Beograda pod naslovom HITOVI POZNOG KAPITALIZMA.

O nagradi, uz konsultaciju ostalih članova redakcije naše kuće, odlučuje četvoročlani žiri u sastavu: Stefan Kirilov (saradnik i član redakcije), Milan Neđić (saradnik i član redakcije), Dragana Bečejski Cvetković (direktorka) i Milomir Bata Cvetković (glavni i odgovorni urednik).

Nagrada ZLATNI HRAST podrazumeva objavljivanje nagrađene knjige, bez finansijskog učešća autora, dodelu plakete i statuete, kao i organizovanje svečane promocije knjige. Nova POETIKA će se potruditi da ovu skromnu nagradu oplemeni još nekim vrednim i korisnim dodatkom, o čemu ćemo Vas obavestiti u toku 2024. godine.

Svesni činjenice da je lirika najugroženiji oblik književnog stvaralaštva i da knjige pesama najteže nalaze put do čitalaca, redakcije Nove POETIKE je donela odluku da nastavi akciju PODRŠKA PESNICIMA, putem aktivnog učešća u realizaciji i sufinansiranju štampanih izdanja knjiga poezije.

Akcija je vremenski ograničena i svi autori koji pošalju rukopis, najkasnije do 10.12.2023. godine, dobiće priliku za objavljivanje knjige i osvajanje nagrade. Spisak Dela i Autora koji su prihvaćeni za objavljivanje biće postavljen najkasnije 15.12.2023. godine, a ime nagrađenog Dela i Autora biće objavljeno do 25.12.2024. godine.

Rukopis slati na konkurspoetika@gmail.com. Upute za slanje rukopisa pogledajte OVDE.

Comments (2)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0