Poštovani Autori poezije,

Svesni činjenice da je lirsko stvaralaštvo najdegradiraniji oblik književnog stvaralaštva i da knjige pesama najteže nalaze put do čitalaca, redakcije Nove POETIKE je donela odluku da pokrene akciju podrške pesnicima, putem aktivnog učešća u realizaciji štampanih izdanja knjiga poezije.

U našem dugogodišnjem izdavačkom iskustvu, svedoci smo da je (bez obzira na hiperprodukciju u ovoj literarnoj kategoriji) sve više kvalitetnih knjiga pesama i autora lirike, posebno mladih, pa smo se odlučili na ovaj korak. Razloga za pokretanje ove akcije je sveprisutna ekonomska kriza u regionu, kao i činjenica da su knjige pesama nekomercijalne i teško dostupne knjižarama i distributerima.

Knjige pesama su, u najvećem broju slučajeva i skoro u svim izdavačkim kućama, samofinansirajuće, pa je stoga naša redakcija pokrenula akciju za podršku u objavljivanju samofinansirajućih izdanja. Podrška se sastoji u učešću Nove POETIKE u finansiranju izdanja, u visini od 100 eura po realiozovanom izdanju. Konkretno, ako je visina naknade za realizaciju kompletnog štampanog izdanja od stotinak stranica, u predloženom A5 formatu do sada iznosila okvirnih 550, za vreme trajanja akcije iznosiće 450 eura. Dakle, cene naših usluga, za realizaciju knjiga pesama su i dalje iste, ali su sada (za autore poezije) umanjene za pomenutih 100 eura, na teret izdavača.

Akcija je vremenski ograničena i svi autori koji pošalju rukopis, najkasnije do 13.01.2019. godine, dobiće šansu za objavljivanje knjige.

Akcija ne podrazumeva objavljivanje svih prispelih rukopisa, pa ćemo se u odabiru rukopisa za objavljivanje upravljati ustanovljenim standardima i kriterijumima naše redakcije i izdavačke kuće Nova POETIKA.

Za početak je dovoljno da rukopis pošaljete, u jednom word dokumentu, bez ikakvih slika i aplikacija. Word dokument treba da sadrži rukopis buduće knjige, biografiju autora, adresu i kontakt telefon autora i bibliografiju (ako je autor do sada objavljivao svoje radove). Rukopis treba da je kucan srpskim, hrvatskim, bosanskim ili slovenačkim alfabetom, nekim od oficijelnih fontova, sa prepoznatljivim znakovima ŠŽĆČĐ…

Obaveza izdavača podrazumeva: lektorko-korektorske radove, dizajn korica knjige, pripremu za štampu, katalogizaciju u NBS (CIP zapis), štampanje izdanja, podršku u promovisanju knjige, oglašavanje izdanja, internet prodaju i predstavljanje na predstojećem sajmu knjiga u Beogradu.

Detaljno o slanju rukopisa – OVDE

Objavi svoje Delo i Nedelo i postani autor Nove POETIKE!

Objavljene knjige pesama možete pogledati – OVDE

Voli Vas Vaša Nova POETIKA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0