Dragi Autori i dragi Prijatelji,

U sveopštem javašluku na kulturnoj i društvenoj sceni Srbije, ponovo smo suočeni s novom neprijatnošću. Organizatorka ZIMSKOG SAJMA KNJIGA 2021. nas je obavestila da je planiran sajam, koji smo u prethodnim vestima najavili, „odložen“. Ja i ostali članovi redakcije Nova POETIKA razumeli smo ovu vest kao otkazivanje pomenutog sajma. U usmenom razgovoru organizatorka sajma (Miljana Marinko) obavestila me je da je uprava KOMBANK DVORANE sajam otkazala, a e-mail sa obrazloženjem koji sam primio, a koje smatram apsurdom prenosim Vam u celosti:

Poštovani izlagači,
Kako će se Sajam knjiga ipak održati na Beogradskom sajmu, u skoro istom terminu za kada je planiran i Zimski sajam knjiga, saradnici iz Kombank dvorane su odlučili da se manifestacija koja je zakazana u njihovom prostoru odloži do daljnjeg. Iako je naša manifestacija sasvim drugog karaktera i namenjena je manjim izdavačkim kućama, kod kolega u Kombank dvorani postoji opravdan strah da bi svaka vrsta advertajzinga odvela posetioce na suprotnu stranu, tj na BG sajam. Jako nam je žao zbog ovog odlaganja i nadamo se da ćemo uspeti u pregovorima da „Mali sajam knjiga“ održimo u martu.Bićemo slobodni da Vas obaveštavamo o drugim manifestacijama koje će se održati u našoj organizaciji. Zahvaljujemo se na razumevanju i iskreno se nadamo da ćemo se družiti nekom drugom prilikom.Miljana Marinko PIR Putujuća Izložba Rukotvorina.

Nova POETIKA je, u dogovoru oko uslova održavanja i organizacije sajma, ponudila svoju logistiku podršku i pomoć u organizaciji ZIMSKOG SAJMA KNJIGA, kome smo se iskreno radovali. Neposredno po zvaničnoj potvrdi održavanja sajma započeli smo redovnu kampanju i započeli obaveštavanje naših Autora o održavanju manifestacije. Iako Nova POETIKA ni u kom smislu ne snosi ikakvu odgovornost za otkazivanje ove manifestacije sa stidom Vas obaveštavamo o svemu. Očigledno je da organizatori najavljenog sajma nemaju iskustva sa organizacijom knjiškog sajma, što smo očigledno prevideli kada smo doneli odluku da se prijavimo za ovaj sajam među prvima i odmah pristupili organizaciji našeg učešća na sajmu. Mišljenja sam da neiskustvo organizatora ne opravdava neozbiljnost organizacije sajma, koji se neće ni održati.

U ime redakcije nova POETIKA, u ime našeg suizlagača Nova ARTIJA i u svoje lično ime, molim Vas za izvinjenje zbog novonestale neprijatnosti. Autori koji su participirali prisustvo svojih izdanja u iznosu od 1000 RSD mogu očekivati da će im novac biti vraćen i uplaćen na njihov račun u naredna 3 radna dana.

P.S. Posle ove neprijatnosti možemo konstatovati da se (u našem budućem radu) smemo oslanjati isključivo na sopstvene resurse i manifestacije koje sami organizujemo, bar dok traju uslovi pandemije, koji su očigledno mnogima samo izgovor za neozbiljnost i neprofesionalnost koje pokazuju u svom radu. Nova POETIKA nastavlja svoje redovne promotivne i produkcijske aktivnosti.

Milomir Bata Cvetković – Glavni i odgovorni urednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Nema proizvoda u korpi. Nema proizvoda u korpi.

0